kvinderne?

hvor er kvinderne? det spørger mikkel frantzen fuldt berettiget om i sin politiken-artikel om bl.a. OVO press. jeg skal svare kortfattet: lea porsager er med i forespørgsler om jord og kunst, det er lisbeth hermansen også, og det er mia edelgart m.fl. også. mai corlin har oversat to bøger af ou ning, hvordan man laver sin egen utopi på hhv. engelsk og dansk, og et bidrag af ou ning til forespørgsler… samt oversat bevægeligt akkurat til kinesisk. lene asp har udgivet SORT. og tina helén er med i frisk flugt der har udgivet sabotage. jeg forestiller mig også at der er kvinder med i research and destroy-gruppen, men gruppen er af indlysende årsager anonym. det er få kvinder i forhold til hvor mange mænd der er udgivet. og jeg hører ellers at litteraturen i dk er domineret af kvinder!? OVO er lykkeligt overset i den debat. og mht. fremtiden: ingen kvindelige forfattere undervejs. men måske kan jeg sige allerede om to dage at der er nogen undervejs. indtil videre har jeg valgt at udgive hvad tilfældene forærer, og de har foræret en overvægt af mænd, men jo altså først og fremmest udgivelser, og de læses også af kvinder, så meget fortæller ordrehistorikken. men hvorfor alle de mænd? det kan jeg tænke lidt over. RG

1 Comment

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s